Oakley Aurinkolasit Netistä - Opas & Hintavertailu


Oakley aurinkolasit

Oakley lasit ovat suosittuja erityisesti urheilijoiden ja miesten keskuudessa

Oakleyn aurinkolaseja voisi kuvata laseiksi, jossa yhdistyy voimakkaasti sekä taide, muoti että myös tiede. Kaikkein tunnetuimpia nämä lasit ovat niiden urheilullisista ominaisuuksistaan, sillä Oakley on suunnitellut lasit jokaiselle olosuhteelle ja urheilulajille. Oakley onkin merkki, joka on vähemmän tunnettu silmälaseista kuin aurinkolaseista.

Valikoima on vaikuttava, ja erilaisia laseja on tarjolla nykyään jo sadoittain. Tämä voi tehdä kuitenkin oikein aurinkolasien löytämisen juuri omalle kohdalle hieman haastavammaksi, jonka takia olemme tehneet tämän oppaan.

Tarkoituksenamme on auttaa sinua löytämään juuri sinulle parhaiten sopivat Oakleyn aurinkolasit vuonna 2017. Lisäksi haluamme myös kertoa sinulle, mistä nämä lasit saa halvimmalla.

​Oakley aurinkolasimallisto

Alunperin Oakley keskittyi lähes täysin kilpaiurheiluun suunniteltuihin aurinkolaseihin, mutta on sen jälkeen laajentanut tarjontaansa myös niin sanottuihin "Active" ja "Lifestyle" -kokoelmiin.

Edelleenkin kuitenkin Oakleyn lasit on suosiossa erityisesti urheilijoiden keskuudessa, ja niissä korostuu vieläkin erityisesti nämä sporttiset ominaisuudet. Vaikka Oakleyn aurinkolaseja on saatavilla nykyään lähes jokaisessa mallissa, mukaanlukien isot Aviator -tyyliset aurinkolasit, keskimäärin lasit on suunniteltu virtaviivaisiksi ja mahdollisimman vähän häiritseväksi.

Oakleyn laseissa onkin mm. seuraavat urheilussa tärkeät ominaisuudet yleensä vahvasti mukana:​

 • Ne pysyvät tukevasti päässä, eivätkä ne putoile tai hölsky liikkuessa
 • Niiden linssit vääristävät mahdollisimman vähän, joka on tärkeää mm. pallopeleissä.
 • Niitä on suuniteltu erilaisiin olosuhteisiin, kuten lumelle, merelle tai metsään.
 • Tarjolla myös monia lajikohtaisia linssejä ja malleja, mm. golffiin, lasketteluun ja ammuntaan

Oakley laseissa onkin kaksi merkittävää päätöstä. Millä linssillä se otetaan, ja millaisella kehyksellä se otetaan?

​Oakleyn linssivalikoima

Oakleyn valikoimiin kuuluu tällä hetkellä 40 erilaista linssivaihtoehtoa. Osa näistä on suunattu yleiseen päivittäiseen käyttöön, kun taas osa on tehty juuri tietyille urheilulajeille.

oakley

Esimerkiksi pyöräilyyn suunnitellut linssit on luoto toimimaan hyvin olosuhteissa, joissa liikutaan sekä varjossa että auringossa. Lisäksi ne auttavat pyöräilijää näkemään epätasaudet ja muutokset tien pinnassa, oli sitten kuinka kirkasta vaan.

Toisaalta golffiin suunnitellut linssit auttavat pelaajaa arvioimaan pituuksia paremmin, sekä erottamaan eri haasteita kertovat värit.

Yleiseen käyttöön suunnitellut linssit ovat yleensä luotu toimimaan tavallisissa olosuhteissa, niin kaupungissa kuin rannallakin. Tärkeintä niissä on riittävä suoja auringon UV-säteilyltä, sekä sopiva kirkkauden heikennin.

Näin ollen linssit kannattaakin valita pitkälti sen mukaan, mikä on aurinkolasien pääasiallinen käyttö. Jos tarvitset niitä omassa lajissasi, kannattaa suosia näitä linssejä. Päivittäisessä käytössä linsseillä ei ole niin suurta merkitystä kuin urheilussa, mutta sopivien linssien valinta voi parantaa niiden käyttömukavuutta.

Voit katsoa tarkat tiedot kaikista 40 eri linssivaihtoehdosta Oakleyn linssioppaasta.

Karkeasti linssivaihtoehdot voidaan jakaa kuitenkin seuraaviin luokkiin:

 • Iridium linssit: Tämä Oakleyn patentoima tekniikka tekee linsseistä paremmin valoa suodattivia, jolloin ne estävät taustavalon ja säteilyn pääsyn silmään paremmin kuin normaaleissa linsseissä. Nämä ovat yleisimpiä.
 • Prism linssit: Oakley tuorein tekniikka, jonka avulla nämä linssit parantavat erityisesti kontrastia. Yleensä urheilulaseissa on nämä linssit, jotta esim. pallo erottuu paremmin taustasta lasit päässä.
 • Transitions linssit: Nämä linssit reagoivat UV -valoon, joten ne vaihtelevat voimakkuuttaan kirkkauden mukaan. Huomioi kuitenkin, että koska nämä reagoivat UV-säteilyyn, ne eivät toimi kunnolla esimerkiksi auton sisällä.

Suurin osa linsseistä on saatavilla polarisoituna, jolloin ne eivät häikäise niin paljoa kun ollaan heijastavien pintojen äärellä. Tarkemmin polarisaatiosta voit lukea täältä.

Oakley aurinkolasit vahvuuksilla

Oakleyn laseja on myöskin monesti mahdollista saada omilla voimakkuuksilla

Valitettavasti moniin hieman erikoisemmin muotoilluihin laseihin ei yleensä saa reseptilinssejä, vaan tämä vaihtoehto pätee yleensä vain "normaalimman näköisiin" aurinkolaseihin.​ Yleensä se riippuukin kehyksestä, saako siihen näköa korjaaavat linssit.

Tämä vaihtoehto on tarjolla ainakin seuraaviin Oakleyn malleihin:​

 • Stringer
 • Trillbe X
 • Moonlighter
 • Proxy
 • Catalyst
 • Latch
 • Frogskins

​Oakleyn kehykset

Oakleyn kehyksiäkin on suunniteltu hieman eri tarkoituksiin. Urheilussa on tärkeää, että kehykset pysyvät tiukasti korvilla, ja että lasit eivät heilu esimerkiksi alaspäin katsottaessa.

Toisaalta Lifestyle -kokoelman laseissa tärkeämpää on tyyli, ja nämä aurinkolasit muistuttavatkin enemmän tavallsia aurinkolaseja, joita näkee mm. Ray-Banilta.​

Jälleen kerran vaihtoehtoja on lukuisia, joten valinta pitää tehdä sen oman käyttötarkoituksen mukaan.​ Haluatko lasit urheiluun vai tyylikkäiksi kaupunkilaseiksi? Millaisista aurinkolaseista pidät yleisesti? Tai kiinnostaako sinua tietää, millaiset mallit ovat muodissa 2017?

Suosituimpia Oakleyn aurinkolaseja

Tässä joitakin Oakleyn myydyimpiä ja suosituimpia malleja. Kaikki on saatavilla lukuilla eri värivaihtoehdoilla, joita voit katsoa tarkemmin linkkien takaa.

Oakley Holbrook aurinkolasit

oakley holbrook

Oakley Holbrook on eräs Oakley suosituimmista aurinkolasimalleista, ja hyvästä syystä. Näissä laseissa yhdistyvät Wayfarer- tyylinen muotoilu ja hyvin aurinkolta suojaavat linssit.

Holbrook lasit on suunniteltu erityisesti päivittäiseen käyttöön, ja tyylikkäiksi aurinkolaseiksi jotka ovat muotoilultaan muodissa vuodesta toiseen. Eivät myöskään kovin kalliit lasit, kun ottaa huomioon Oakleyn laadun ja merkin.​

Tarkista tämänhetkinen hinta ja sovita päähäsi tästä (vaatii webbikameran)

Oakley Batwolf aurinkolasit

Oakley Batwolf

Oakley Batwolf malliston ominaisin piirre on ehkä se, että niissä on vain yksi, jatkuva linssi joka jatkuu yhtenä palana lasien päädystä päätyyn.

Batwolf aurinkolasit ovatkin lasit, jotka yleensä tunnistaa aika helposti kun ne näkee.​

Ne ovat myös erittäin miellyttävät päässä, sillä niissä on kevyt linssi sekä mukautuvat sangat, jotka eivät paina päässä tai korvaa vasten.​

Tarkista tämänhetkinen hinta ja sovita päähäsi tästä (vaatii webbikameran)

Oakley Radar Path aurinkolasit

oakley radar path

Oakleyn Radar Path aurinkolasit ovat jo kunnon urheilijan lasit.

Niissä on suuremmat linssit kuin monissa muissa malleissa, jotta näkökenttä olisi mahdollisimman laaja. Lisäksi niissä on tiukasti kiinnittyvä nenä- ja korvaosat, jotta ne pysyvät päässä rajummassakin liikkeessä.

Ja vielä viimeiksi, ne on rakennettu rasitusta kestävästä materiaalista, joten ne eivät hajoa vaikka vähän iskua saisivatkin.​ Todelliset urheilijan valinnat, joka tarvitsee parasta.

Tarkista tämänhetkinen hinta ja sovita päähäsi tästä (vaatii webbikameran)

Katso Koko Valikoima Tästä >>

Mitkä lasit ovat parhaat juuri sinulle?

Oakleyn aurinkolasien valinnan tekee haastavaksi valikoiman laajuus. Laseja on tarjolla satoja erilaisia, ja linssejäkin jo aikaisemmin mainitut 40 erilaista. Miten tästä sitten tietää, mitkä lasit olisi parhaita juuri omalla kohdalla?

Valinta kannattaa tehdä vaiheittain, jotka voivat olla vaikka seuraavat:​

1) Tulevatko lasit urheiluun vai arkikäyttöön?

Oakleyn aurinkolasit voi jakaa noin kahteen luokkaan, josta toinen on selkeästi urheiluun tehty, ja toinen taas arkikäyttöön. Urheilukäytön laseissa ei yleensä ole alakehystä ollenkaan, ja ne pysyvät päässä paremmin.

Tätä kirjoittaessa 2017 Oakley tarjoaa räätälöityjä aurinkolaseja seuraaville lajeille:​

 • Maastopyöräily
 • Kalastus
 • Golf
 • Kilpapyöräily (asvaltilla)
 • Ammunta
 • Juoksu
 • Suunnistus (metsässä)
 • Triatloni
 • Purjehdus

2) Minkä mallisista aurinkolaseista pidät?

Kun käyttötarkoitus on selvillä, kannattaa pohtia millaisista laseista itse pitää.

Jos olet hankkimassa aurinkolaseja urheiluun, on valikoima usein rajatumpi, mutta jos nämä lasit tulevat arkikäyttöön, löytyy Oakley aurinkolaseja monessa eri mallissa.

Tarkemmin voit selata mallistoa täältä, ja vasemmasta reunasta voit rajata valikoiman tietynmuotoisiin laseihin.​

3) Minkälaiset linssit haluat?

Jälleen kerran, jos lasit tulevat urheiluun, valitaan siihen lajiin tehdyt linssit ja valinta on yleensä helppo.

Muutoin valinnan voi tehdä ominaisuuksien ja värien mukaan. Minkä ​väriset linssit vetoavat sinuun, ja haluatko niihin jotain extraa kuten polarisaatiota tai voimakkuuksia.

Yleensä arkikäytössä linssin ominaisuuksilla ei ole kauheaa merkitystä, joten valinnan voi hyvin tehdä ulkonäön mukaan. Ainoita haasteita voi tässä tulla, jos etsit Oakley aurinkolaseja voimakkuuksilla, jolloin tietyt linssit eivät sovellu siihen,varsinkaan moniteholinssien kanssa.​

4) Katso onko hinta sopiva, ja laita tilaus menemään

Totta puhuen, vielä olisi olemass mahdollinen yksi lisävaihe, jossa mittaisit nenäsi leveyden ja muita mittoja, jotta näkisit sopiiko nämä lasit täydellisesit kasvoillesi.

Jos olet kuitenkin yhtään samanlainen kuin minä, ei sinua huvita yhtään alkaa tätä tekemään. Eikä sitä tarvitsekkaan, kunhan tilaa Oakley aurinkolasit netistä.​

Miksi Oakleyt kannattaa tilata netistä

Suosittelen vahvasti hankkimaan Oakley aurinkolasit netistä ihan sen takia, että yleensä aina ne saa halvemmalla netistä, ja koska niissä on vähintään 14 päivän palautusaika (yleensä kuitenkin jopa 90 päivää), pystyy niitä sovittamaan kotona ihan rauhassa, ja kokeilemaan käytössäkin, ennen kuin tarvitsee virallisesti sitoutua niiden ostoon.

Pystyt siis kokeilemaan lasejasi ihan rauhassa jopa kolmen kuukauden ajan, ja jos ne eivät ole hyvät käytössä, tai ei juuri sellaiset kuin ajattelit, voit palauttaa ne ilmaiseksi! Näin ollen ostamisen riski on lähes olematon, ja tälläistä koeaikaa kotona ei oikein muualta saa.​

Netistä saa nämä aurinkolasit yleensä halvemmalla, paremmilla ehdoilla, ja valikoimakin on laajempi. Tämän takia suosittelen tilaamaan lasisi netistä.

Ehkäpä parhain ja kilpailukykyisin valikoima Oakleyn laseja löytyy tällä hetkellä MisterSpex -nettikaupasta (entinen Lensstore)​. Heillä on tarjolla tätä kirjoittaessa 439 erilaista Oakleyn aurinkolasia, ja tähän tulee vielä päälle kaikki linssien värivaihtoehdot. Jos et heiltä haluamiasi laseja löydä, on se jo jonkin sortin ihme.

Ja kyllä, hinnat ovat hyvin kilpailukykyiset ja kohtuulliset, joskin tämäntasoiset aurinkolasit maksavat enemmän kuin "normaalit aurinkolasit". 

Ajankohtaiset Oakley Aurinkolasien tarjoukset 2017

Valitettavasti tällä hetkellä en löytänyt mitään kunnollista tarjousmyynti Oakleyn laseista, mutta yksittäisiä mallistoja on tarjouksessa koko ajan. Esimerkiksi täältä näet helpoiten tarjoukset, kun lajittelet lasit hinnan mukaan.

Kuitenkin Oakley ei yleensä pahemmin lasejaan alennuksella myy, vaan se luottaa enemmän siihen, että sen asiakkaat maksavat hieman enemmän heidän laadustaan. Ja monella tapaa heidän aurinkolasinsa ovat erittäin laadukkaita, eivätkä ne maksa enempää kuin monet merkkilasit, joissa hinta muodostuu enemmän siitä nimestä kuin laadusta tai tekniikasta.​

Mikäli jotain Oakley tarjouksia kuitenkin ilmaantuu, lisään ne tähän kohtaan mahdollisimman pian.​