Kehyksettömät / Hengettömät Silmälasit - Tilanne vuonna 2017


Kehyksettömien silmälasien kulta-aika on ainakin tältä erää mennyt jo ohitse, mutta se ei tarkoita etteikö niitä vielä 2017 vuonnakin myytäisi ja olisi tarjolla.

Kuitenkin samanlaista ryntäystä näitä laseja kohtaan ei enään ole, ainakaan samalla tavalla kuin oli vielä 00-luvun loppupuolella.​ Silloin ne olivat erittäin suosittuja, ja lähes jokainen tuohon aikaa rillejä ostanut varmaan ainakin kerran kokeili tälläisiä laseja silmillään.

Nykyään nämä lasit ovat hieman nykyistä muotikäsitystä vastaan, sillä nyt muodissa on paljon räväköitä värejä, ja paksuja esiintulevia kehyksiä.​ Mielenkiintoisesti tämän vuoden muoti-ilmiönä on noussut esiin kuitenkin myös läpinäkyvät kehykset, jotka ovat tavallaan eräänlaiset hengettömät silmälasit, joskin niissä se kehys on kuitenkin tallella.

Mitä kehyksettömät silmälasit oikein ovat?​

kehyksetön silmälasi

Täysin kehyksetön silmälasi

Kaikille ei välttämättä ole täysin selvää, millaisia nämä kehyksettömät silmälasit oikein ovat. Parempi onkin varmaan siis aloittaa hieman kertomalla, mitä tälläisillä laseilla oikein tarkoitetaan.

Kun puhutaan hengettömistä tai kehyksettömistä laseista, tarkoitetaan samaa asiaa. Silloin kyseessä on silmälasit, joissa ei ole kehystä laisinkaan.​

Tällöin sangat on ja nenäpidike on kiinnitetty ruuveilla suoraan linsseihin, jolloin ei siis tarvita sitä linssiä kiertävää kehystä laisinkaan.​

Tämä on kuitenkin käytännössä tehty yleensä vain hieman kalliimmissa ja laadukkaammissa hengettömissä laseissa. Halvemissa laseissa on linssien ympärille yleensä laitettu melko huomaamaton nylonlanka, joka pitää lasit koossa. Tämä lanka on yleensä aika huomaamaton, mutta tarkemmassa katselussa sen kyllä huomaa.

Nylonlangan käyttö on kuitenkin helpompi ja halvempi tapa rakentaa tälläiset silmälasit, jonka takia sitä käytetäänkin yleisesti halvemmissa malleissa. Linsseihin reikien poraaminen ei ole mikään helpoin homma, varsinkin kun lasien pitäisi vielä kestää käyttöäkin.

Näitä lankoja käyttäviä laseja kutsutaan myös joskus puolihengettömiksi silmälaseiksi.​ Mielenkiintoisesti aurinkolaseissa tätä trendiä ei ole tullut, ehkä joskus tulevaisuudessa?

Kenelle kehyksettömät silmälasit?

Kehyksettömät lasit ovat hyvin huomaamattomat verrattuna muodissa oleviin suurin kehyksiin ja sankoihin. Ne voivatkin toimia tavallaan myös nykymuodin vastavoimana. Esimerkiksi nykyään muotiin on noussut jo jonkin verran läpinäkyvät silmälasikehykset, joita voidaan pitää eräänlaisena hengettömien silmälasien muotona.

Kasvojen muodoltaan tai rakenteeltaan nämä lasit ilman kehyksiä eivät vaadi mitään tiettyä muotoa tai rakennetta. Kuitenkin erittäin vaalean ihon omaavien kannattaa näiden rillien kanssa olla tarkkana, sillä niiden vaaleus saattaa tehdä kasvoista entistäkin kalpeamman näköiset, ja tämän takia tämän tyyliset lasit eivät monesti olekkaan parhaimmillaan kalpeilla ihmisillä.

Toinen asia mistä kannattaa olla tietoinen ennen kehyksettömien silmälasien ostamista on se, että ne ovat herkemmät kaikkia iskuja kohtaan. Niitä pitää käsitellä varovaisemmin kuin hyvin tuettuja kehyksellisiä silmälaseja, sillä niiden kiinnitykset ovat selvästi huterammat kuin normaaleissa laseissa.

Tämän takia näitä laseja ei voikkaan suositella ihmisille, jotka käsittelevät rillejään rajummin ja ei-niin-hellästi.

Muuten kuitenkin näitä laseja voivat käyttää kaikki, joskin yleensä nämä lasit on rakennettu melko pienien linssien varaan. Tämän takia ne eivät ehkä ole parhaimmillaan kasvoille, joille sopii paremmin suuremmat linssit.​

Hengettömien silmälasien valikoima ja osto

Koska hengettömät silmälasit ovat jo hieman muodin ulkopuolella, on valikoima yleensä huomattavasti parempi kun ne ostetaa netin kautta. Varsinkin pienemmillä optikoilla on nykyään näitä laseja enään yleensä melko vähän, kun taas netissä valikoimaa riittää useiden satojen eri mallien välillä.

Nettikaupoista MisterSpex (entinen Lensstore) on ehkä parhaita juuri kehyksettömien silmälasien etsintään, sillä heillä saa helposti listattua suoraan kaikki tämänmalliset lasit, jolloin niitä ei tarvitse erikseen etsiä muiden mallien seasta.​

Katso kaikki Kehyksettömät silmälasit tästä >>

MisterSpexistä löytyy myös melko paljon heidän oman kokoelmansa alla myytäviä hengettömiä laseja, jotka ovat yleensä rutkasti halvempia kuin monissa muissa nettikaupoissa, ollen kuitenkin laadukkaita ja kestäviä. Ne ovat hyvä valinta, jos merkillä ei ole niin välilä.

Tämän takia kyseinen nettikauppa onkin mielestäni eräs parhaista kaupoista, mitä tulee tämäntyylisiin laseihin.​ Valikoima on laaja, sitä on helppo selata, ja hinnat ovat monesti jopa erittäin edulliset.

Jos kuitenkin haluat katso muiden nettikauppojen valikoimaa, kannattaa seuraavat kaksi suosittua silmälasien nettikauppaa myös katsoa. Valitettavasti niissä ei saa erikseen kehyksettömiä silmälaseja eroteltua niin helposti ja selkeästi kuin MisterSpexissä sai.

lensway

Erittäin iso valikoima ( yli 3 miljoonaa erilaista tuotetta valmiina varastossa) yhdistettynä nopeaan toimitusaikaan ( 95 % tilauksista lähtee 24 tunnin sisällä asiakkaalle) ovat tehneet tästä verkkokaupasta erityisen suositun suomalaisten keskuudessa.

  • 1 - 3 pv toimitusaika
  • Luottokortit, lasku tai verkkopankkimaksu käyvät maksuksi.
  • Toimituskulut kiinteä 5 €
  • 30 päivän tyytyväisyyystakuu tai rahat takaisin.
lenson

Suomen suurimpia silmälaseja ja piilareita myyvä nettikauppa. Tarjoaa hulppean 90 päivän palautusajan, jonka aikana voit palauttaa silmälasisi takaisin ilman ongelmia tai selittelyä!

  • Nopea 2 - 4 päivän toimitusaika
  • Maksutapoina mm. lasku, luottokortit ja tilisiirto
  • Toimituskulut 5 €