Aurinkolasit 2017 - Trendit ja Muoti


aurinkolasit 2017

Joka kevääseen ja kesään kuuluvat uudet aurinkolasitrendit, ja nyt alkaakin olla se aika, jolloin niiden aurinkolasien ostaminen on Suomessakin ajankohtaista. 

Tämän takia monet miettivätkin, mitkä mahtavat olla tämän vuoden 2017 aurinkolasitrendit, ja millaiset aurinkolasit heidän kannattaisi hankkia. Osa pitää samoja laseja vuosia kunnes ne hajoavat, mutta osa taas hankkii uudet lasit joka vuosi, ja haluavat tällöin tietää, mikä on muodissa ja mikä ei enään ole. Tähän on tämän kirjoituksen tarkoitus vastata.​

Edelleen muodissa

Muoti-ilmiö harvoin vaihtuvat täysin vuodesta seuraavaan, jonka takia samanlaiset ilmiöt esiintyvät yleensä peräkkäisinä vuosina. Lisäksi sekä silmälasimuoti että aurinkolasimuoti seuraavat usein samoja polkuja. Nämä seuraavat muodot ja tyylit jatkavatkin edellisten vuosien suosiotaan myös 2017.

#1 Suuret linssit jatkavat suosiotaan

Suurikokoiset aurinkolasilinssit, jotka peittävät jopa suuren osan kasvoista, ei tunnu menevän pois muodista koskaan. Tänäkin vuonna tämäntyyliset lasit jatkavat suosiotaan niin naisten kuin miestenkin mallistossa.

Vaihtoehtoja löytyy kuitenkin erityisesti kehyksissä. Muodikkaita ovat sekä hyvin ohuet ja lähes huomaamattomat kehykset, että myös värikkäät ja räväkät kehykset. Samaten linsseihin voi hankkia peilipinnoitteen, josta tarkemmin kohta.​

#2 Pari vuotta muodissa olleet peilipinnat pitävät pintansa

peilipinta aurinkolasit

Lähde: Pinterest.com

Peililinssit aurinkolaseissa tulivat esille jo jonkin verran 2015, mutta jatkavat edelleen muodissa 2017 vuonnakin. Tosin tämä trendi alkaa olla hiipumaan päin.

Nämä linssit ovat siis sellaiset, jotka heijastavat kuin peilit niihin katsottaessa.

Peilipintoja on tarjolla lukuisin eri värein, ja niiden heijastavuuden vahvuuttakin voi säädellä. Valikoimaa siis löytyy, ja näiden avulla voi omista laseista tehdä hyvinkin persoonalliset.​

#3 Miehillä klassikkomallit edelleen muodissa

Varsinkin miehillä muodissa ovat edelleen monet hyvinkin klassiset aurinkolasimallit, kuten Ray-Banin Wayfarer, Aviator ja Round -malliston aurinkolasit. Nämä ovat erinomainen ja turvallinen valinta myös jatkon kannalta miehille, jotka eivät halua joka vuosi ostaa uusia aurinkolaseja pysyäkseen muodin mukana. On nimittäin vaikea nähdä, että nämä muodot ja mallit menettäisivät suosiotaan pahemmin seuraavienkaan vuosien aikana.

#4 Naisillakkin klassikkomallit toimivat, pienin muutoksin

Myös naisilla monet näistä klassisista malleista ovat vielä aivan muodissa, mutta niihin kaivataan pieniä muutoksia. 

Näitä saadaan aikaiseksi valitsemalla hieman erilaisia kehyksiä ja linssejä, ja leikkimällä erilaisilla väreillä ja materiaaleilla.

Seuraavaksi voimmekin katsoa, mitä materiaaleja ja kehyksiä on tarjolla muotitietoisilla 2017.​

Mitä uutta on tullut 2017, tai mikä on tehnyt paluun

Yleistyksenä kaikista vuoden 2017 aurinkolasitrendeistä voidaan sanoa se, että ne herättävät huomiota. Lähes jokainen malli on sellainen, että sitä on vaikea olla huomaamatta, ja kirkkaat värit ja kuvioinnit ovat vahvasti esillä. Tämä pätee niin kehyksiin kuin linsseihinkin. Molemmissa leikitellään väreillä, kuvioinnilla ja muilla keinoilla.

Viime vuonna vahvasti esillä ollut pyöreys laskee hieman, mutta on selvästi vaikuttamassa vielä muotiin. Kuitenkin uutuutena alkaa taas aurinkolaseissa näkyä enemmän kulmia ja reunoja pyöreyden seassa.​ Siltikin, pyöreät aurinkolasit jatkavat vahvasti tänäkin vuonna, mutta niitä voi koristaa ja uudistaa väri- ja kuviovalinnoilla.

.Tässä seuraavaksi joitakin esimerkkejä tämän vuoden suuntauksista.

#1 Kissamaiset kehykset muotiin vahvasti

kissamaiset aurinkolasit

Kissamaiset aurinkolasimallit ovat vahvasti esillä vuoden 2017 muodissa. Niitä on erilaisissa muodoissa, aina oikealla näkyvästi perinteisestä mallista voimakkaampiin reunoihin ja vielä pyöreämpiin linsseihin.

Valinnanvaraa tämän suuntauksen alla on siis paljon, mutta niitä yhdistää tuo kissamainen muoto.​

Uutune muotisuuntauksena on ollut muotinäytöksissä versiot näistä laseista, joissa linssit ovat täysin pyöreät.​

#2 Shield -tyyliset aurinkolasit takaisin esille

shield aurinkolasit

Carrera Champion -aurinkolasit

2000 luvun alkupuolen muoti-ilmiö on palannut taas aurinkolaseihin.

Nämä shield -mallin nimellä kulkevat aurinkolasit ovat nousseet taas vahvasti esille 2017 monen vuoden tauon jälkeen. Erityisesti Carrera on panostanut tähän malliin sen 2017 vuoden aurinkolaseissa, ja samaa on tehnyt perässä myös monet muut valmistajat.

Ja kuten jo tapana, värejä ja kuvioita yhdistelemällä saat näistä aurinkolaseista hyvinkin erottuvia ja mielenkiintoisia.

#3 Värikkäät ja värjätyt linssit trendinä

värilliset lasit

Polaroid PLD6010S sisältävät värjätyt linssit peilipinnoitteella

Varsinkin naisten aurinkolaseissa ollaan vahvasti menossa pois täysin mustista aurinkolasien linsseistä ja kohti erilaisia värejä ja läpinäkyvämpiä linssejä.

Linsseillä leikitäänkin nyt paljon, kun vaihtoehtona ovat erilaiset värit, läpinäkyvyydet ja sitten toisena ääripäänä heijastavat peililinssit. Ja tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö peililinssit ja erilaiset värit yhdistyisivät, kuten viereisissä laseissa.

#4 Ombrelinssit taas esillä

ombrelinssit

Boss Orange BO0128

Ombrelinssit ovat taas aurinkolaseissa esillä. Nämä linssit ovat hieman erisävyisiä erikohdissa linssiä, ja väri vaihtuu asteittain kun liikutaan linssit yläreunalta alaspäin.

Nämä ovat tyylikkäät linssit, joita ei aivan jokaisella vastaantulevalla ole. Useampi muotitalo kuten Chanel on tuonut tämänlaiset linssit vahvasti mallistoonsa 2017.

Eikä tämän tarvitse olla punertava, vaan ombre-tyyliä voi tehdä myös muillakin väreillä.​

Yhteenveto vuoden 2017 aurinkolasimuodista

Yhteenvetona vuoden 2017 ilmiöistä voitaisiin ehkä sanoa, että mitään radikaaleja muutoksia ei ole tapahtunut. Monet vanhat mallit jatkavat suosiotaan, ja pyöreys on vielä in. Kuitenkin myös terävemmät kulmat ja muodot ovat tekemässä selvää paluutta.

Eniten esillä on ehkä ajatus, että klassiset muodot ovat vielä vahvasit muodissa, mutta niitä voidaan muokata vahvasti erilaisilla väreillä ja kuvioinneilla. Myös linssejä voidaan ehostaa monin eri keinoin.​

Turvallinen valinta on sekä miehillä että naisilla valita jokin klassikkomalleista.​

Miehillä toimivat erityisen hyvin klassiset Aviator - ja Wayfarer -malliset aurinkolasit, jotka ovat ajattomia. Ohuen sangat ja perinteiset värit ovat vielä oikein toimivat, mutta mahdollista on myös miehillä leikkiä hieman väreillä, kuitenkin yleensä hieman rajatummin kuin naisilla.

Naisilla muodoista eniten esillä ovat pyöreät linssit sekä kissamaiset linssit. Näihin on sitten vaihtoehtoina lukematon määrä erilaisia värejä ja linssejä, joten niiden kautta saa aurinkolasejaan yksilöityä.

Muotitietoisen naisen kannattaa pysyä hieman kauempana perinteisistä mustista aurinkolasilinsseistä, ja valita mielummin jonkun muun värin. Peililinssit ovat in, mutta mm. keltaiset, violetit ja punertavat linssienvärit ovat myös suosiossa.​

Seuraavassa joitakin ehdotuksia ja malleja vuoden 2017 aurinkolaseista niin miehille ja naisille.

Naisten aurinkolasit 2017​ - Ehdotuksia

1
Le Specs Halfmoon Magic Tan

Tyylikkäissä kissamaisissa kehyksissä yhdistyvät tyylikäs muoto ja kaunis värimaailma. Linssit ovat värikkäät ja peilaavat. Kaiken kruunaa lasien melko edullinen hinta.

2
Ray-Ban Aviator

Ehkä eräs klassisimmista valinnoista. Nämä lasit eri väreillä on turvallinen valinta erityisesti silloin, kun tahdot hankkia aurinkolasit jotka ovat todennäköisesti muodissa vielä vuosien ajan. Myös turvallinen valinta, jos rajummat värit ja kuviot eivät ole makuusi.

3
Marshall Nico

Rohkeammat aurinkolasit, jossa yhdistyy tämän vuoden värit, kuvioinnit ja muoto. Jos haluat erottautua joukosta, ovat nämä aurinkolasit sinulle luodut.

4
Le Specs No Smirking-Gold Revo Mirror

Eräs kevään myydyimmistä uusista aurinkolaseista. Nämä lasit sisältävät tyylikkäät kullankeltaiset, peilaavat linssit ja vahvat mustat kehykset.

Eikö sellaisia laseja joista pidät? Katso kaikki vuoden 2017 uutuudet täältä >>

Miesten aurinkolasit 2017​ - Ehdotuksia

1
Ray-Ban New Wayfarer RB2132

Hieman modernimpi versio klassisista Wayfarer -laseista. Tämä on malli, joka on muodissa vuodesta toiseen, ja joka on aina yhtä tyylikäs. Lisäksi se sopii lähes kaikenmuotoisille kasvoille.

2
Le Specs Master Tarmers-Matte Black 

Hieman Wayfarer malliset aurinkolasit, jotka tarjoavat kuitenkin hieman suuremmat linssit ja edullisemman hinnan. Tyylikkäät ja hyvin aurinkolta suojaavat aurinkolasit koko kesäksi.

3
Ray-Ban Aviator RB3025-L0205

Ehkäpä ne Ray-Banin tunnetuimmat aurinkolasit, jotka sopivat miehen kuin miehen päähän. Varma valinta, ja aina tyylikkäät.

Eikö sellaisia laseja joista pidät? Katso kaikki vuoden 2017 uutuudet täältä >>